Onlangs ben ik een leuke samenwerking aangegaan met Brechtje van Goor – de Visser van BURO REISWIJS. Ik krijg nu de kans om mezelf hier even voor te stellen, hoe leuk is dat?

Tijdens mijn werk zie en hoor ik veel van en over de gezinnen waar ik kom en de mensen waarmee ik werk, maar weten die mensen niet altijd even veel over mij. Bij deze wil ik daarom graag wat meer over mezelf vertellen.

Mijn naam is Sandy Winde (38 jr) en samen met mijn gezin woon ik in Drunen. In Nijmegen heb ik de studie Orthopedagogiek, Gezin en Gedrag, gevolgd. Ik ben o.a. werkzaam geweest bij een PGB Bureau (Persoons Gebonden Budget) waar de doelgroep voornamelijk bestond uit gezinnen die kinderen hadden met een stoornis binnen het autistisch spectrum. Ik ben daar begonnen als ambulant begeleider, maar ik heb daarnaast o.a. ook ouders mogen ondersteunen bij hun opvoedvragen.

Sinds enige tijd (januari volgend jaar al weer 2 jaar) werk ik nu als zelfstandige met ‘Oog voor Opvoeden’. Hetgeen ik aanbied is veelal hetzelfde als wat ik voorheen heb gedaan (opvoedondersteuning geven en individuele begeleiding aan kinderen/ jongeren in de thuissituatie), maar met als grote verschil dat de lijntjes nu veel korter zijn. Alles kan rechtstreeks en overleg is niet nodig. Dat vind ik zelf erg prettig. Mensen weten ook met wie ze te maken hebben en wat ze aan me hebben en het is dan aan hen of dat bevalt of niet (met Brechtje zit ik erg op 1 lijn, dus hebben we aan weinig woorden al genoeg en is er ook geen lang overleg nodig).

Wat ik daarnaast aanbied, zijn de faalangstreductie trainingen. Ik ben van mening dat als er tijdig gesignaleerd en aan gewerkt wordt door ouders, leerkrachten en kinderen samen, dat er een hoop problemen en verdriet in de toekomst voorkomen kunnen worden. Het zijn trainingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd (groep 5-8) waarbij hen o.a. geleerd wordt om steviger in hun schoenen te komen staan, meer geloof en vertrouwen in zichzelf te krijgen en een beter zelfbeeld te ontwikkelen. Trainingen voor middelbare scholieren en studenten behoren ook tot de mogelijkheden.

Faalangst kan je hele leven gaan beheersen. Ik gun kinderen en jongeren een zo onbezorgd mogelijk leven en daarom richt ik me zo op deze trainingen.

Heb je interesse of ken je iemand met faalangst? Laat het me dan weten alsjeblieft.  Neem contact op via: info@oogvooropvoeden.nl / www.oogvooropvoeden.nl / 06 26 83 60 68

Een nieuwe naam bij BURO REISWIJS: even voorstellen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *